Frisse courgettesoep met citroen en basilicum

Door het toevoegen van de basilicum en citroen is dit een lekkere frisse courgettesoep. En hij is heel snel klaar!

Frisse courgettesoep met citroen en basilicum

Gewoon een lekker makkelijk soepje, te eten als voorgerecht of serveer het met stokbrood en wat dipjes en je hebt een lichte maaltijd. En super snel klaar!

Voor vier koppen heb je nodig:

2 uien
2 tenen knoflook
2 courgettes
1 groenten bouillonblokje
5 takjes met basilicumblaadjes (~30 blaadjes)
1 citroen
5 theelepels pijnboompitjes

Tip: vervang de pijnboompitjes door wat gerookte zalmsnippers voor de variatie.

Snipper de ui en ontvel de knoflooktenen. Was de courgette en snijd ze in stukjes. Zet een braadpan op het vuur met wat olie en bak de ui op hoog vuur even aan. Zet het vuur wat lager en bak de ui totdat ze glazig zijn geworden. Voeg de stukjes courgette toe in de pan. Bak de courgette met ui, zorg dat het vuur niet te hard staat want dan verbranden je uitjes. Maar je wilt wel dat de courgette lichtbruin aangebakken wordt, dus bak ook niet op te laag vuur. Goed blijven roeren dus! Pers ondertussen de knoflooktenen uit boven de pan en bak de knoflook mee.

Als de courgette lichtbruin is zet je het vuur wat lager. Los het bouillonblokje op in 500 ml kokend water en voeg het toe aan de courgette. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes en leg een paar blaadjes opzij ter garnering. Voeg de rest toe aan de pan en pureer met een staafmixer het geheel tot een soep. Snijd de citroen door de helft en pers een helft uit. Giet twee eetlepels citroensap bij de courgettesoep. Maak de soep verder op smaak met peper en een beetje zout.

Rooster in een klein pannetje (zonder olie) de pijnboompitten lichtbruin. Serveer de soep met wat van de geroosterde pijnboompitjes en wat basilicum blaadjes.

Eet smakelijk!