Forel groene asperges quiche
Een makkelijke quiche, maar erg smaakvol. En past goed bij zomers weer!
Je hebt nodig:
Rol quichedeeg
1 rode ui (wel enigszins grote, of gebruik 2 kleine)
300 gram groene asperges
125 gram forel
4 eieren
1 pakje sojaroom
Snufje kerrie
Pecorino
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. Verwijder de buitenkant van de ui en snijd deze in halve ringen. Zet een pan op het vuur. Bak de uien met wat olijfolie mooi zacht op laag vuur. Dit heeft wel even tijd nodig, want je wilt ze echt zacht hebben. Maar blijf wel af en toe roeren.
Was ondertussen de asperges en verwijder de onderkant, snijd ze vervolgens in stukken. Haal de uien uit de pan, doe ze in een bakje en zet het even aan de kant. Bak de asperges met wat olie op hoog vuur, zodat ze mooi aangebakken zijn en licht bruin kleuren.
Doe de eieren in een beslagkom, en klop de eieren, samen met de sojaroom en kerrie tot een geheel. Voeg de ui en de asperges toe. Snijd de forel in kleine stukken, controleer even de stukken op graatjes, en voeg vervolgens ook de forel toe aan de kom. Strooi wat peper en zout erover uit en rasp wat pecorino boven de kom. Roer dit geheel goed door.
Leg het deeg uit in de ovenschaal en prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Giet het mengsel uit de beslagkom voorzichting erin. Zet de quichevorm in de oven voor ongeveer 30 minuten. Mocht de quiche al te veel verkleuren, dek het dan nog even af met wat aliminium folie. Serveer de quiche warm of koud, dan is het ook nog erg smakelijk.
Geniet er van!