Foe Yong Hai

Foe Yong Hai, bijna zoals je het bij de Chinees eet. Maar nu ze allemaal gesloten zijn en zelfs geen afhaal meer doen moet je het zelf maar gaan maken. Dus, men neme, voor vier personen:

Foe Yong Hai

Foe Yong Hai, bijna zoals je het bij de Chinees eet. Maar nu ze allemaal gesloten zijn en zelfs geen afhaal meer doen moet je het zelf maar gaan maken. Dus, men neme, voor vier personen:

Tomatenpuree 140 gram (1 groot blikje)
1 eetlepel ketjap
1 blokje kippenbouillon
1 eetlepel gembersiroop (of 2 cm gember)
1 eetlepel soja saus
6 eieren
400 gram mihoen
125 gram taugé
1 winterpeen
1 prei
250 gram champignons
300 gram kip/garnaal/tofu
1 limoen

Om met de Foe yong hai rode saus te beginnen maak je 250 ml kippenbouillon met heet water en een half bouillonblokje. Voeg de tomatenpuree daaraan toe, met een de eetlepels ketjap, sojasaus, geraspte gember (of gembersiroop). Mocht je geen gembersiroop gebruiken voeg dan nog een beetje zoetigheid toe, bijvoorbeeld een theelepel suiker of honing.  Roer de tomatenpuree en bouillon door elkaar en zet op laag vuur. Het geheel zal na een tijdje gaan indikken. Breng op smaak met peper (en eventueel zout).

Begin nu met het snijden en bakken van de groenten. Verwijder met een dunschiller de buitenkant van de winterpeen en snijd de peen in stukjes. Snijd de prei door de helft, wat de prei en snijd ook deze in kleine stukjes. Verwijder eventueel zand van de champignons en snijd ze in plakjes/kwartjes. Zet een wokpan met olie op hoog vuur en bak hierin de wortel, prei en champignons. Voeg als ze aangebakken zijn de taugé toe en roer door.  

Zet water op voor de mihoen. Nu kan je de eieren gaan roerbakken in een koekenpan op laag vuur. Doe tegelijkertijd de mihoen in het kokend water en haal de pan van het vuur. Na 3-4 minuten zijn je eieren klaar en kan je de mihoen uitspoelen met koud water. Meng de ei, groenten en saus met de mihoen in de wokpan. Sprenkel nog wat limoen over het geheel of gebruik de limoen ter garnering.

Eet smakelijk!