Fluffy pancakes met fruit

Perfect om je lazy sunday mee te beginnen: fluffy pancakes met fruit.

Fluffy pancakes met fruit

Hoe kan je je weekenddag beter beginnen dan een heerlijk uitgebreid ontbijt? Al helemaal als je deze fluffy pancakes maakt beloof ik dat je dag niet meer stuk kan. Zo in het grauwe januari vrolijkten ze in ieder geval mijn dag op en hopelijk straks die van jou ook!

Voor 10 pannenkoekjes (2-3 personen) heb je nodig:

150 gram bloem
200 ml ongezoete sojamelk
1 ei
3 theelepels bakpoeder (geen baking soda!)
1 zakje vanille suiker
Snuf zout
Olijfolie
Fruit (bijv. frambozen, bosbessen, aardbeien)
125 ml opklopbare soja slagroom
3 eetlepels soja kwark
1 eetlepel suiker
Maple syrup
En eventueel poedersuiker ter garnering

Begin met het mengen van de bloem, bakpoeder en snufzout in een beslagkom. Breek het ei en roer het met een garde door het beslag. Voeg daarna de soja melk toe en roer goed door elkaar met de garde totdat er geen klontjes meer inzitten. Voeg vervolgens 1 eetlepel olijfolie toe en de vanille suiker en roer een laatste keer goed door. Als het goed is zie je al luchtbelletjes verschijnen als je het beslag even niet doorroert. Zet de beslagkom opzij en pak een nieuwe (of andere kom).

In de andere kom klopt je 100 ml soja slagroom op met de eetlepel suiker. Klop het niet te stevig op (zoals je bijvoorbeeld voor bij een taart zou doen) maar houd het nog wat vloeibaarder. Voeg vervolgens 3 eetlepels kwark toe en meng het zodat het een geheel wordt.

Nu wordt het tijd om de fluffy pancakes te gaan bakken! Zet een grote koekenpan op hoog vuur en laat wat olie heet worden. Giet vervolgens met een soeplepel drie kleine lepels van het beslag in de koekenpan voor drie pannenkoekjes. Zet het vuur iets lager, je ziet als het goed is de pannenkoekjes nu ook rijzen in de pan. Wacht totdat de onderkant lichtbruin gebakken is. De bovenkant van de pannenkoekjes zijn nu nog niet drooggebakken, maar je gaat ze nu toch al omdraaien. Schep het hele pannenkoekje onder je spatel en flip in 1x snel om, dat gaat als het goed is zonder al te veel morsen. Bak ook deze kant tot ze lichtbruin zijn en schep ze uit de pan. Herhaal dit totdat je al het beslag op hebt gemaakt.

Serveer de pannenkoekjes op elkaar gestapeld met de soja slagroom/kwark bovenop. Garneer het fruit boven en naast de pannenkoekjes, schenk de maple syrup erboven uit en bestrooi eventueel met poedersuiker voor de finishing touch!

Eet smakelijk!