Flamkuchen met serranoham

Top voor een snack of heel makkelijk avondeten! Ook goed een vegetarische variant van te maken.

Flamkuchen met serranoham

Lekker om bij een borrel te snacken of eet het als een lichte maaltijd met een salade.

Voor 1 plaat flamkuchen heb je nodig (2 personen hoofdgerecht):

Een pak flamkuchendeeg (te koop bij de AH)
1 kuipje haver creme fraîche
Een rode ui
Halve courgette
100 gram doperwten
80 gram serranoham
Oregano
Pecorino

Wil je deze flamkuchen liever vegetarisch? Bak dan wat vegaspekjes op en vervang de serranoham daardoor.

Verwarm de oven voor op 200 graden op hetelucht stand. Bak een bakplaat en rol het deeg uit over de plaat. Smeer het hele kuipje haver creme fraîche uit over de flamkuchen. Ontvel de rode ui en snijd in hele dunne (halve) ringen. Was de courgette en snijd ook deze in dunne plakjes. Leg de courgetteplakken uit over de creme fraîche en verdeel vervolgens de uienringen over de courgette.

Als je doperwten uit de vriezer gebruikt, spoel dan het ijs eraf door ze even onder de hete kraan te houden. Laat ze even goed uitlekken op een keukenpapiertje en strooi ze vervolgens uit over de bakplaat. Maak van de plakjes serranoham kleine rolletjes en verdeel ze over de flamkuchen. Strooi wat oregano erover uit en rasp wat pecorino over de hele plaat.

Zet de flamkuchen in de oven voor ongeveer 15 minuten en je bent klaar om te eten/borrelen.

Geniet ervan!