Citroen Tiramisu

Een frisse tiramisu met citroen en pistachenoten. Echt een top combinatie!

Citroen Tiramisu

Dat een recept voor tiramisu nog niet is verschenen op deze foodblog kan natuurlijk eigenlijk echt niet. Maar hier is ie dan! Met meteen een variatie op het klassieke recept met koffie en cacao. Ik maakte een frisse variant met citroen, limoncello, pistachenoten en rood fruit. Echt een aanrader als je het mij vraagt!

Voor een schaal voor ongeveer 10 porties gebruikte ik:

280 gram soja roomkaas (van soyanda, gevonden bij de ecoplaza)
6 eierdooiers
300 gram soja kwark
6 eetlepels suiker
2 zakjes vanille suiker
1 citroen
100-150 ml limoncello (afhankelijk van hoe sterk je het wilt maken)
100-150 ml sojamelk  (afhankelijk van hoe sterk je het wilt maken)
500 gram lange vingers
100 gram ongebrande pistachenoten
ongeveer 200 gram aan rood fruit ter garnering

Splits de eieren en houd de zes eierdooiers apart in een beslagkom. Klop ze samen met de suiker en vanille suiker op totdat het geheel luchtig en romig is geworden.

Was de citroen en rasp de schil boven de geklopte eieren. Pers daarna de citroen uit. Voeg de soja roomkaas met de soja kwark toe aan de geklopte eieren samen met drie eetlepels van het citroensap. Roer het voorzichtig door elkaar zodat het een geheel wordt.

Nu gaan we de tiramisu opbouwen! Daarvoor gaan we eerst de lange vingers dippen. Meng de de limoncello met de sojamelk in een platte schaal. Zoals aangegeven kan je de hoeveelheid limoncello wat variëren, afhankelijk van hoe sterk je het wilt maken. Dip de gesuikerde kant van de lange vinger in de limoncello voor 1 seconden en leg het koekje met de gesuikerde kan naar boven in op de bodem van de schaal waarin je de tiramisu maakt. Herhaal dit totdat de bodem helemaal bedekt is. Voeg dan een eerste laag van de citroen creme toe. Daarbovenop leg je een nieuwe laag met in limoncello gedipte lange vingers. Tot slot giet je de rest van de citroen creme uit op de bovenste laag. Dek de schaal af met folie en laat in de koelkast opstijven voor minstens 2 uur.

Wanneer het tijd is om de tiramisu te serveren, hak je de pistachenoten fijn en strooi je deze uit zodat het de bovenste creme laag mooi bedekt. Het rode fruit garneer je daarboven op.

Eet smakelijk!