Citroen maanzaad tulband

Deze citroen maanzaad tulband is lekker fris en ook goed als dessert te serveren.

Citroen maanzaad tulband

Dit weekend bestaat TiramiSue 1 jaar! En dat vieren we met een tulband met citroen en maanzaadjes, ook wel bekend als poppy seeds. Serveer het met lemon curd, wat fruit en slagroom en je hebt een lekker toetje.

Ik maakte deze cake in tulband vorm, maar je kan ook een cakeblik gebruiken.

Voor 1 tulband/cake heb je nodig:

200 gram plantaardige boter
150 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
Snufje zout
1 citroen
2 eetlepels maanzaad (te koop bij de ap, bij de kruidenpotjes)

En serveer het als toetje met:

Opgeklopte slagroom
Vers (zomer)fruit
Lemon curd, zie het recept ervoor hier

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de tulbandvorm, of het cakeblik, in met boter en bestuif het met wat bloem. Laat ondertussen de boter op kamertemperatuur komen. Mix vervolgens met een mixer de boter samen met de suiker en vanillesuiker in een beslagkom tot een romig, smeuïg mengsel. Mix nu één ei door het botermengsel totdat het ei volledig is opgenomen. Herhaal dit ook één voor één met de andere eieren.

Zeef nu een deel van het zelfrijzend bakmeel boven de beslagkom en mix het door elkaar. Herhaal dit tot al het bakmeel is opgenomen in het beslag. Voeg nu een snufje zout toe.

Was de citroen en droog deze goed af. Rasp de hele schil (niet het witte gedeelte) en voeg het toe aan het beslag. Voeg nu twee eetlepels blauwmaanzaadjes toe en roer alles door elkaar. Giet het beslag in de tulbandvorm, of cakeblik, en zet in de oven voor 40 minuten. Check na 40 minuten of de cake goed is door met een prikker in het midden te prikken. Als de prikker er schoon uitkomt is de cake goed!

Serveer met de lemon curd, het fruit en de slagroom om de cake nog wat meer aan te kleden als toetje.

Eet smakelijk!