Cinnamon rolls

Hoe heerlijk is het om in je weekend te beginnen met deze lekkere cinnamon rolls. Of maak ze een keer voor bij een brunch/high tea! Deze zijn lekker snel klaar omdat je ze maakt op basis van croissantdeeg.

Voor ongeveer 8 rolls heb je nodig:

1 pak croissantdeeg XL
60 gram plantaardige boter
25 gram basterdsuiker
1 zakje vanille suiker
1 eetlepel kaneel

Verwarm de oven voor op 190 graden. Knip een vel bakpapier door de helft en leg ze op het aanrechtblad achter elkaar. Maak het croissantdeeg los uit de verpakking en rol het voorzichtig los achter elkaar uit op het bakpapier, zodat de naden die in het croissantdeeg niet al te los raken. Plak met je vinger de gaatjes in de naden aan elkaar, om het deeg te dichten.

Doe de boter, basterdsuiker, vanillesuiker en kaneel in een bakje en zet het even in de magnetron (of de oven die al aan het voorverwarmen is). Haal het bakje uit de magnetron/oven als de boter nog niet helemaal gesmolten is, maar wel al zacht is geworden. Meng met een lepel de substantie door elkaar zodat het één geheel is geworden. Giet de inhoud van het bakje uit over het deeg en spreid het met een kwastje (of bolle kant van de lepel) gelijkmatig uit over het deeg.

Nu rol je voorzichtig het deeg vanaf de korte kant op, zodat je een dikke rol voor je hebt liggen. Draai nu de rol een kwartslag en snijd er met een kartelmes voorzichtig 8-9 plakken van. Deze leg je vervolgens plat uit op het bakpapier, of leg ze in een ingevette ovenschaal.

Zet in de oven voor ca. 8 minuten totdat ze gerezen en mooi bruin zijn geworden. Laat ze iets afkoelen, daarna kan je ze uitserveren!

Eet smakelijk!