Chocolate chip cookies
De Amerikaanse chocolate chip cookies! Dit zijn die koekjes die zo lekker chewy blijven.
Voor ongeveer 15 koekjes heb ik gebruikt:
150 gram plantaardige boter
200 gram bloem
1 ei
80 gram donkere basterdsuiker
100 gram rietsuiker
1 zakje vanille suiker
90 gram chocolade (ik gebruikte Tony Chocolony, de variant puur amandel zeezout)
Een theelepel baking soda
Een snufje zout
Verwarm de oven voor op 175 graden. Hak de chocolade in stukjes met een mes en zet aan de kant.
Mix in een beslagkom de boter, de basterdsuiker, rietsuiker en vanille suiker met het zout tot een smeuïge geheel. Voeg vervolgens het ei toe en mix ook dit door het mengsel. Vervolgens kneed je met je handen de bloem en baking soda erdoor heen tot een plakkerig deeg. Voeg de chocolade stukjes toe en meng goed door het deeg.
Maak van dit deeg balletjes van ca. 3 centimeter en leg ze goed verspreid uit op het bakpapier. Ze worden namelijk nog een stuk groter in de oven.
Zet de balletjes in de voorverwarmde oven voor ongeveer 12 minuten. Als je ze uit de oven haalt zijn ze als het goed is nog een beetje in te duwen. Zodra je ze laat afkoelen worden ze wat harder, maar op deze manier blijven ze nog een beetje chewy.
Geniet ervan!