Chocolade lava cakejes
Als je van chocolade houdt is dit echt het beste ooit: chocolade cakejes waar de chocolade uit komt lopen als je het aansnijdt. En het goede nieuws is ook nog: het is helemaal niet moeilijk om te maken!
Dit heb je nodig voor ongeveer 6 lava cakejes:
100 gram pure chocolade
100 gram suiker
110 gram plantaardige boter
4 eieren
50 gram bloem
Poedersuiker
Muffin bakvorm
Eventueel wat fruit of ijs voor erbij
Vet de bakvorm in met boter en bestuif met een beetje bloem. Verwarm de oven voor op 210 graden. Splits twee van de vier eieren. De twee dooiers voeg je samen met de twee eieren en de suiker in een beslagkom. Klop het met een garde goed door elkaar.
Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt de chocolade au bain-marie. Zodra de chocolade is gesmolten smelt je ook de boter erbij. Zeef de bloem boven de beslagkom met de suiker en ei. Voeg een snufje zout toe. Klop het mengsel met een garde door elkaar totdat het een glad beslag is.
Schenk de gesmolten boter en chocolade bij het gladde beslag en roer goed door. Schep het beslag in de bakvorm.
Zet in de oven en bak af in ongeveer 8 tot 11 minuten. Let goed op, want je ziet de cakejes aan de bovenkant als het ware indrogen. Je wilt ze niet te lang bakken, dan loopt de chocolade er niet meer uit. Zodra de bovenkant net droog is geworden zijn ze goed.
Haal de bakvorm uit de oven en leg een houten plak op de bovenkant en draai tezamen met de bakvorm om de cakejes uit hun vorm te halen.
Garneer met wat poedersuiker en serveer eventueel met wat rood fruit, ijs en/of slagroom. Geniet ervan!
Tip: mocht je de cakejes niet meteen willen afbakken kan je het beslag in de vormpjes zelfs invriezen.