Champignon truffel plaattaart
Een lekker hapje om te serveren, of als bijgerecht. En vegan!
Smaakvol, en staat ook binnen no-time op tafel!
Voor 1 plaattaart (ca. 12 hapjes) heb je nodig:
1x flamkuchen deeg
250 gram kastanje champignons
250 gram kleine tomaatjes
1 kuipje haver fraiche (120 gram)
Truffel olie (of tapenade)
Een handje rucola
Verwarm de oven voor op 180 graden, hete lucht. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak ze in koekenpan met beetje olie totdat ze goudbruin zijn. Laat de champignons afkoelen. Was ondertussen de tomaatjes en snijd ook deze in plakjes. Verwijder de zaadjes van de tomaten met je vingers, zodat je het 'droge' deel van de tomaatjes over hebt.
Rol het flamkuchen deeg uit op een bakplaat (als het goed is zit er al bakpapier onderd) en smeer de haver fraiche spread uit over de bodem. Laat ongeveer 1 cm vrij bij de randen. Doe de champignons in een vergiet om ze uit te laten lekken. Verspreid ze gelijkmatig uit over de bodem van de flamkuchen. Laat nu ook de tomaatjes uitlekken in het vergiet en spreid deze vervolgens uit over de champignons. Zet de bakplaat in de oven voor ca. 15 minuten, totdat de flamkuchen mooi gekleurd is. Strooi wat paper en zout erover uit. Sprenkel vervolgens een beetje van de truffel olie eroverheen. Strooi nog wat rucola uit over de plaattaart en je bent klaar om het uit te serveren.
Eet smakelijk!