Ceviche van zalm en kabeljauw

Lekker voor op een hete dag!

Ceviche van zalm en kabeljauw

Voor een voorgerecht voor vier personen heb je nodig:

270 gram zalm
130 gram kabeljauw
3 limoenen
1 rode peper
2 tenen knoflook
1 rode ui
1 bosje koriander
Een paar steeltjes peterselie
Stukje verse gember (2 bij 2 cm)
1 theelepel suiker
1 theelepel sojasaus
1 eetlepel olijfolie

Was 1 limoen en rasp de schil van de limoen. Gebruik hierbij niet te veel van het wit, dat maakt het bitter. Vang de rasp op in een kleine kom. Pers vervolgens de drie limoenen uit en voeg het sap toe aan de rasp.

Verwijder de schil van de ui en snijd de helft van de ui in dunne ringen. Snipper de knoflook fijn en hak de helft van de rode peper in stukjes, nadat je de pitjes hebt weggehaald. De gesneden ui, knoflook en rode peper voeg je toe aan het limoensap.

Houd een paar takjes koriander apart (voor later ter garnering) en hak de koriander en peterselie fijn.  Snijd de schil weg van de gember en rasp de gember boven de kleine kom met limoensap. Voeg ook de gehakte koriander en peterselie hier aan toe. Tot slot voeg je nog 1 eetlepel olijfolie toe en 1 theelepel suiker en 1 theelepel sojasaus. Roer door elkaar en voeg na het proeven eventueel nog wat suiker en/of sojasaus toe.

Nu is het tijd om de vis te gaan snijden! Verwijder eerst de huid (mocht die nog op de vis zitten) met een scherp mes. Snijd vervolgens de zalm en de kabeljauw in dunne plakjes en leg ze mooi naast elkaar uit in een ovenschaal. Roer het limoenmengsel nog een keer goed door en giet het uit over de vis. Dek de schaal af met folie en zet in de koelkast voor 1 uur. Haal na dit uur de schaal uit de oven, je zal zien dat de vis nu al meer gegaard is. Let wel, de foto hierboven is wanneer de vis pas net in het limoensap ligt, dus de vis ziet er nu anders uit. Schep het limoensap nog een keer goed over de vis en zet vervolgens nog voor een uur afgedekt in de koelkast.

Serveer de ceviche dakpansgewijs met nog wat van de koriander die apart gehouden was.

Geniet er van!