Paasontbijt inspiratie: Broodje zalm deluxe
Het is bijna pasen! En een ei hoort erbij. Dus eet het dan vooral op deze manier tijdens het paasontbijt of de brunch.
Ik beloof je, deze combinatie gaat je niet tegenvallen! En waarschijnlijk staat het hierna wel op tafel voor de brunch dan alleen met Pasen, want het is erg lekker en super makkelijk.
Voor 2 broodjes heb je nodig:
2 eieren
2 broodjes/boterhammen naar keuze
2 eetlepels truffelmayonaisse (gewoon te koop bij de AH)
1 avocado
200 gram gerookte zalm
Peper en zout
Zet het water op voor de eieren in een kookpannetje. Voeg de eieren toe zodra het water kookt en kook ze in 6-6,5 minuut totdat ze zacht gekookt zijn.
Ondertussen leg je de boterhammen/broodjes klaar op het bord. Smeer op iedere helft de truffelmayo uit. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in dunne plakjes. Leg de dunne plakjes uit boven op de truffelmayo. Bedek vervolgens de avocado met de gerookte zalm.
Als het goed is, zijn ondertussen de eitjes ook goed. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snijd het ei in partjes en leg ze uit boven de zalm. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Geniet er van!