Bijgerecht: gegrilde baby romaine sla

Het is eigenlijk niet eens een recept te noemen, maar denk een keer aan dit bijgerecht op een zomerse avond! In plaats van een salade ernaast te serveren kan je ook de sla grillen. Dit kan in de oven, pan maar ook op de bbq.

Je hebt nodig voor vier personen:

2 baby romaine slaatjes
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel agave siroop (of honing, maar gebruik dan iets minder)
2 eetlepels citroensap

Was de slakropjes en snijd ze in kwarten, op zo'n manier dat de bladeren aan de stronk blijven zitten. Zet een pan met olie op hoog vuur en laat de olie warm worden. Leg de kwarten sla met een grijptang in de olie en bak iedere kant kort op hoog vuur aan totdat ze gedeeltelijk bruin zijn.

Leg ze vervolgens op een schaal om wat te laten afkoelen. Maak nu de dressing door de mosterd, mayo, agave siroop en citroensap met elkaar te mengen. Maak op smaak met peper en zout en giet de dressing uit over ieder stuk sla. En je bent klaar op het bijgerecht uit te serveren.

Eet smakelijk!