Bananenbrood

Bananenbrood, of cake, is het eigenlijk meer. Ideaal voor als je wat rijpe bananen hebt liggen!

Bananenbrood

Voor een cake heb je nodig:

3 kleinere rijpe bananen (of 2 grote)
130 gram plantaardige boter
120 gram suiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel koekkruiden (of kaneel)
1 halve limoen
Snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het cakeblik in met wat boter en bestuif met meel.

Mix de boter met suiker en vanillesuiker totdat het een zacht, romige massa is geworden. Snijd 1 banaan in de lengte doormidden. Deze gebruik je om op het einde op de cake te leggen. Prak de rest van de bananen in een kom totdat de meeste klontjes eruit zijn en voeg de eieren toe. Klop deze met de vork door het mengsel en giet bij de boter. Pers de halve limoen uit en voeg dit toe. Meng het geheel kort door elkaar met de mixer.

Voeg vervolgens de meel, het zout en de koekkruiden toe in de beslagkom en meng dit goed door het boter-ei-banaan mengsel totdat het een mooi beslag is geworden.

Giet het in de cakevorm en leg de halve banaan bovenop. Zet in de oven voor 40 minuten. Haal vervolgens de cake eruit en bedek met aluminiumfolie zodat de banaan niet verbrand. Zet nog voor 15 minuten in de oven. Check met een satéprikker of de cake gaar is, zo niet, zet de cake dan nog een paar minuten in de oven.

Eet smakelijk!