Baba ganoush

Laatst hadden we eten afgehaald bij een Syrisch restaurant en de baba ganoush was echt erg lekker. Dat vormde de inspiratie om het zelf na te maken.

Baba ganoush

En het is gelukt! Het recept kan je hier vinden.

Voor baba ganoush voor vier personen heb je nodig:

2 aubergines
4 eetlepels tahin
125 ml olijfolie
1 citroen
3 tenen knoflook
Snufje komijn
Peterselie
Granaatappelpitjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aubergines en doe de hele aubergines samen met de hele knoflooktenen in de oven voor ongeveer 45 minuten, totdat de aubergines goed zacht zijn geworden.

Snijd de aubergines in stukjes. Haal de knoflook uit het velletje en doe in de keukenmachine samen met de aubergines. Voeg de tahin, de komijn, een snufje zout en drie eetlepels citroen sap toe. Zet de keukenmachine aan en wacht tot het een smeuïg geheel wordt. Giet de olijfolie erbij en zet de keukenmachine nog een keer aan. Proef het geheel en maak op smaak met zout en citroensap.

Hak de peterselie fijn en strooi over de baba ganoush uit samen met de granaatappelpitjes. Serveer met bijvoorbeeld turks brood of libanees flatbread.

Tip: Voeg nog een beetje granaatappelmelasse toe aan de baba ganoush voor een fris zoete smaak.

Eet smakelijk!