Aubergine-tomatensoep

Dit is een simpele soep, maar super smaakvol!

Aubergine-tomatensoep

Voor soep voor 4 personen heb je nodig:

2 aubergines
6 tomaten (mooi rood!)
2 uien
4 tenen knoflook
1 blikje tomatenpuree
Kippenboullion
Tijm
Oregano
Olijfolie

Op deze manier is de soep goed te eten als voorgerechtje. Mocht je het als hoofdgerecht willen eten, voeg dan bijv. nog wat orzo en pecorino toe.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aubergines en de tomaten. Snijd de aubergine in grove stukken en strooi zout erover. Laat even intrekken en spoel met koud water het zout van de aubergines af. Laat goed uitlekken of dep met een keukenpapier droog.

Snijd de tomaten in grote stukken en voeg samen met de aubergines in een ovenschaal. Giet de olijfolie over de groeten en bestrooi daarna met tijm en oregano. Zet in de oven voor 45 minuten totdat ze mooi bruin zijn geworden.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Giet wat olijfolie in een soeppan en bak de uitjes kort aan. Zet het vuur lager en voeg de knoflook toe. Laat het even staan totdat de ui gaar is. Voeg de aubergine en tomaten toe en roer door. Lepel het blikje tomatenpuree in de pan. Maak 1,5 liter kippenboullion en giet erbij in de soeppan.

Gebruik de staafmixer om de soep te pureren totdat de groenten fijn zijn geworden. Maak op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!