Aardbeienslof (easy version)
Een aardbeienslof vind ik er altijd zo feestelijk uitzien! Maar zoals bij alle baksels, kopen in de winkel gaat een beetje moeilijk met alle roomboter. Dus vandaar deze makkelijke versie!
Helaas heb ik geen sloffenvorm dus qua looks ziet het er misschien niet uit als een slof, maar zo smaakte het gelukkig wel. Voor dit recept gebruikte ik een ronde bakvorm van 26 cm. En ik gaf al aan dat dit de makkelijke versie is: eigenlijk hoor je bij dit recept namelijk banketbakkersroom te maken, maar aangezien ik iets sneller de taart op tafel wilde zetten, gebruikte in dit geval dessert vanille vla (sojaversie). Ietjes vloeibaarder, maar een goede vervanger als je het mij vraagt! Mocht je het wel graag met banketbakkersroom willen maken is hier een recept.
Voor dit recept gebruikte ik:
230 gram zelfrijzend bakmeel
230 gram boter
110 gram donkere basterdsuiker
110 gram witte basterdsuiker
1 citroen
3 eieren
1 pakje amandelspijs
1 pakje soja vanille dessert vla (van Alpro)
500 gram aardbeien
Split 1 van de eieren en giet de dooier in een beslagkom. Was de citroen en rasp de schil. Kneed met je handen de meel, boter, twee type suikers, citroenrasp, de dooier en een snufje zout goed door elkaar. Dek de beslagkom af met folie en zet het deeg voor 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden, op de stand onder en bovenwarmte, niet hetelucht!
Meng en prak de amandelspijs en 2 eieren met een vork totdat het mengsel wat soepeler is geworden. Ontdoe de aardbeien van hun kroontje en snijd ze in plakjes.
Vet de bakvorm en en bestuif met wat meel zodat het deeg straks niet aan de vorm blijft kleven. Haal het deeg uit de koelkast, kneed nog even door en beleg de bodem van de bakvorm gelijkmatig met het deeg. Smeer de amandelspijs uit over het midden van de bodem tot ongeveer 1 cm van de rand af.
Zet in de oven voor ca. 25-30 min. Tegen die tijd is de amandelspijs gekleurd en test of het deeg gaar is door met een satéprikker in de rand van de bodem te prikken. Komt die er schoon uit? Dan is het deeg goed.
Laat de taart afkoelen en giet dan een laagje van de dessert vla vanille (of de banketbakkersroom) over de taartbodem. Bedek vervolgens met de gesneden aardbeien. Serveer eventueel nog met wat toefjes (soja-)slagroom.
Geniet ervan!